Frisk og sprø salat er inspirert av waldorfsalaten, men den er ikke helt den samme. Jeg kan kanskje kalle den for Toves waldorfsalat uten nøtter.
Denne lagde jeg til julemiddagen vi hadde sammen med sønner og deres kjærester. På menyen sto kalkun og godt tilbehør.
Jeg liker å skjære sprø salat i strimler og blande dette inn i dressingen jeg lager. Jeg har tidligere brukt kål på samme måte, men har gått over til å bruke salat til dette (av typen isberg).
Denne salaten er en sånn «smak-deg-fram-selv-salat». Ingrediensene nedenfor er det jeg brukte, men det kan jo hende du ønsker litt andre blandingsforhold eller andre ingredienser som f.eks. litt limesaft, sukker, salt…
Frisk og sprø salat eller Toves waldorfsalat uten nøtter er laget av
- 2 ts sennep dijon
- 50 g majones – ekte
- 150 g creme fraiche
- 1/2 isbergsalat – skjæres i strimler
- 1 eple – skrelles og deles i små biter
- 2 stanselleri – deles i veldig små biter
- 1/2 pk stenfrie druer – deles i to
Bland sennep, majones og creme fraiche. Smak til.
Vask, skrell og del grønnsakene/frukten. Bland dette i dressingen.
Hadde det bare vært mannen min og meg som skulle spise dette, hadde jeg også hatt i kapers.
Valnøtt er ikke favoritt hos oss, så hos oss ble det servert cashew-nøtter ved siden av.
Tenker denne friske og sprøe gjør seg godt inni en lakseburger også. Mulig det må prøves ut.