Riskrem – dette er desserten jeg har vokst opp med, men aldri helt har likt. Dette fordi jeg synes den er veldig tung og mektig. I år serverte jeg riskrem til julemiddagen vi hadde på søndagen.
Riskremen var kjøpt og jeg tynnet den ut med litt mer pisket kremfløte (med sukker og vaniljesukker) for å unngå at den skulle bli så tung. Det gikk veldig fint.
Til riskremen serverte jeg pepperkaker, pikekyss, hjemmelaget bringebærsaus og ristede mandelflak. Det ble en veldig god dessert om jeg så må få lov til å si det selv.
Bringebærsausen til riskremen er laget av
- 400 g bringebær
- 150 g melis
Kok opp bringebærene og melisen.
Sil bringebærene for å fjerne frøene og avkjøl.
Nå har du en kjempegod bringebærsaus.
Pikekyssene er laget av
- 3 eggehviter
- 150 g melis
- 2 ts vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 100 grader når marengsen settes inn.
Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i siktet melis og vaniljesukker. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.
Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med ønsket tip. Jeg lagde store og små kyss på et bakepapirkledd stekebrett.
Marengsen ble stekt/tørket på 100 grader midt i ovnen i 1 time. Etter en time skrudde jeg ned varmen til 80 grader og lot de stå i en time til = 2 timer. Deretter lot jeg disse stå i ovnen i til denne var avkjølt.