Sirupsnipp-cookie eller ingefærcookie om du vil. Det er såpass mye ingefær i disse, at de like godt kan kalles for ingefærkake. Uansett navn, de er like gode.
Jeg har prøvd å lage julekakene i cookie-versjoner, og denne gangen er det sirupsnipper som kommer i rund utgave. Den er sprø og litt seig.
Sist delte jeg pepperkake-cookie, og fordelen med disse runde kakene, er jo at man slipper utkjevling å stikke ut kaker og så prøve å få dem like fine over på et stekebrett. Bakdelen med disse kakene, er jo at alle ser helt like ut, og det blir litt mindre julestemning på kjøkkenet under bakingen.
24 sirupsnipp-cookies er laget av
- 150 g smør
- 150 g brun farin
- 50 g mørk sirup
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 3 ts malt ingefær (du kan klare deg med 2 ts om du ikke ønsker så mye smak av ingefær)
Settes kaldt i en time eller mer, men du må ikke. De kan stekes med en gang om du skulle ha dårlig tid.
Fordel røra på et bakepapirkledd stekebrett. Mine ble størrelsen ca. 1 ss.
Stekes på 200 grader i ca. 10 minutter.
Kakene er myke når de tas ut av ovnen, så la de stivne litt på brettet før du ev. legger dem over på en rist for avkjøling.
Jeg valgte å dyppe halve kaken i sjokolade, og så strø ristede mandelskiver over, men de kan spises bare som de er også.