Kransekake-cookie

Kransekake-cookie – Fortsettelse på julekaker i form av cookie følger i en versjon med kransekakedeig. Disse er seige og gode.
Jeg har en venninne som har opplevd at kransekakedeigen «siger» utover i ovnen, og dermed ble idéen om kransekake-cookie skapt.

Fordelen med disse cookie-utgavene er at man slipper å sette deigen kaldt til over natten. Disse kan brukes med en gang om du skulle ville det. Jeg prøvde å lage noen med en gang, og så stekte jeg noen etter at deigen hadde stått i kjøleskapet i et par timer. Den til venstre, er den som ble stekt med en gang, og den til høyre, er den som ble stekt etter at deigen stod i kjøleskapet i et par timer.
Jeg ble mest fornøyd med den som ble stekt med en gang.

Kransekake-cookie ble laget av

  • 600 g mandelmel
  • 400 g siktet melis
  • 20 g potetmel
  • 4 stivpiskede eggehviter fra store egg (bruk 20 g av melisen)
  • 2 ss glucose

Bland mandelmelet med siktet melis (380 g) og potetmel.

Stivpisk eggehvitene med 20 g av den siktede melisen. Bland deretter inn glucose og litt og litt av eggehviten inn i mandel-melis-potetmelblandingen og elt godt. Deigen blir ganske hard, så det er greit å gjøre dette for hånd eller med en sleiv.

Trill kuler ønsket størrelse på cookies. Blir det seigt, kan du bruke litt potetmel når de trilles ut.

Stekes på 170 grader i 10 – 15 minutter.

Om du ikke vil lage deigen selv, kan du jo bruke ferdiglaget kransekakemasse.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk