Kransekake-cookie – Fortsettelse på julekaker i form av cookie følger i en versjon med kransekakedeig. Disse er seige og gode.
Jeg har en venninne som har opplevd at kransekakedeigen «siger» utover i ovnen, og dermed ble idéen om kransekake-cookie skapt.
Fordelen med disse cookie-utgavene er at man slipper å sette deigen kaldt til over natten. Disse kan brukes med en gang om du skulle ville det. Jeg prøvde å lage noen med en gang, og så stekte jeg noen etter at deigen hadde stått i kjøleskapet i et par timer. Den til venstre, er den som ble stekt med en gang, og den til høyre, er den som ble stekt etter at deigen stod i kjøleskapet i et par timer.
Jeg ble mest fornøyd med den som ble stekt med en gang.
Kransekake-cookie ble laget av
- 600 g mandelmel
- 400 g siktet melis
- 20 g potetmel
- 4 stivpiskede eggehviter fra store egg (bruk 20 g av melisen)
- 2 ss glucose
Bland mandelmelet med siktet melis (380 g) og potetmel.
Stivpisk eggehvitene med 20 g av den siktede melisen. Bland deretter inn glucose og litt og litt av eggehviten inn i mandel-melis-potetmelblandingen og elt godt. Deigen blir ganske hard, så det er greit å gjøre dette for hånd eller med en sleiv.
Trill kuler ønsket størrelse på cookies. Blir det seigt, kan du bruke litt potetmel når de trilles ut.
Stekes på 170 grader i 10 – 15 minutter.
Om du ikke vil lage deigen selv, kan du jo bruke ferdiglaget kransekakemasse.