Sjokolademousse for 2 – lett å lage, lett å like.
Søndagen lagde jeg dessert for 2. Kjempegod sjokolademousse med 70% sjokolade og lite sukker. Om du ønsker en søt mousse, bør du bytte ut sjokoladen med en lysere variant, eller øke mengden sukker. Om jeg selv skulle lagd den søtere, ville jeg gått for en lysere sjokolade.
For noen er kanskje disse porsjonene litt store. For oss var de akkurat passe.
Når noen sier at en kake er mektig, tar seg på magen og det siste du hører er «jeg orker ikke mer enn ett stykke», har jeg fortsatt plass til et stykke til. Der har du meg 🙂
Sjokolademousse for 2 er laget av
- 1 eggehvite
- 1,5 dl kremfløte
- 1 eggeplomme
- 20 g sukker
- 100 g smeltet 70% sjokolade (spar noe av sjokoladen (revet/smeltet) til toppen av kremen på toppen moussen)
Smelt sjokoladen over vannbad.
Pisk eggehviten stiv.
Pisk kremfløte, eggeplomme og sukker stiv.
Vend inn stiv eggehvite i kremen. Vend forsiktig inn smeltet sjokolade.
Moussen er raskt klar. Det var nesten sånn at den kunne spises med en gang.
Serveres med det du måtte ønske av godt.
Jeg toppet med stivpisket krem, sjokoladepynt som smeller i munnen, smeltet sjokolade og knust bixit-kjeks.