Sjokolade + granateple = sant… En skikkelig søt og saftig munnfull.
Jeg leste på KK.no om små juveler – granateple dekket med mørk sjokolade, og fikk lyst til å prøve dette.
Jeg valgte å bruke melkesjokolade denne gangen, men tror jeg vil øke til 55% neste gang. For en morsom idé og for en fest i munnen. Jeg har vel aldri smakt en skikkelig saftig sjokolade før, men det var helt til nå. Dette var en saftig og morsom opplevelse, og jeg kommer definitivt til å lage flere av dem.
Server dem som de er, til kakepynt (da bør de kanskje formes litt penere enn det jeg har gjort), eller som topping på iskremen.
Oppskriften er enkel. Til ca. 15 stk saftige og søte munnfuller brukte jeg
- 200 g smeltet melkesjokolade
- 1 granateple
Smelt sjokoladen over vannbad. Rens granateplet. Bland dette uten å knuse granateplene.
Sjokoladen stivner raskt når den kommer i kontakt med granaten, så det bør gjøres raskt. Avkjøles.
Jeg vet ikke så mye om holdbarheten, for boksen jeg hadde dem i ble ganske raskt tom.