Gunn Helene gjester Idéfull med sin fudge med havsalt

Gunn Helene gjester Idéfull med sin fudge med havsalt – disse passer perfekt å dele nå i disse julekostider.

Jeg har aldri laget fudge selv – det vil si, jeg har aldri laget fudge jeg har vært nok fornøyd med til å dele med dere.
I dag kom jeg over Gunn Helene Arsky sin suksessoppskrift, og dermed ble jeg fristet til å invitere henne til å gjeste her inne med sin oppskrift.

Gunn Helene er en av mine bloggkolleger i Influens.no – stedet for voksne bloggere, og du finner den spennende og inspirerende bloggen hennes her.

Jeg overlater ordet til Gunn Helene…

Den søte smaken av karamell i fudge heves enda et hakk mer litt knasende havsalt, spør du meg. Som om fudge egentlig trengte noen smaksheving, den er jo vidunderlig som den er. Her får du min suksessoppskrift som ikke er komplisert i det hele tatt. Og takk til Tove som lar meg gjesteblogge før jul!

Det er mye snakk om guilty pleasures for tiden. Og om du er en av dem som følger fine Toves blogg, er du omgitt av deilige fristelser hele tiden! Selv er jeg av den oppfatning at det som gjør meg glad, er godt for meg. Overspising av søtt gjør meg ikke glad. Men en liten bit fudge med havsalt gjør meg veldig glad! Og dermed er det ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, selv om ingrediensene i denne godsaken er sukker, sukker, fløte, smør og salt. Alt vi skal spise mindre av, med andre ord.

Jeg hørte en gang en som sa at man gjerne måtte spise alt – potetgull, pommes frites, iskrem, godteri – så lenge man lagde det fra bunnen av, helt selv. Da ville du ikke legge på deg.

For om du har slitt og laget potetgull (skylt, skrelt, høvlet, fritert, krydret og tørket dem), så spiser du dem med andakt. Og du orker ikke å lage det så ofte – og dermed overspiser du ikke. Problem solved! Kjøpepotetgull, derimot, er det alt for lett å gafle i seg…

Oppskriften på denne fudgen med havsalt som jeg har lagt ut på bloggen min er ikke komplisert. Men det tar sin tid, med koking og visping. Så hver bit blir gull verdt. Ingen fare for overspising! Og om du er skikkelig grei, kanskje du gir bort litt i julegave også? Det blir satt pris på (jeg snakker av erfaring!).

Vil du lage noe annet godt til jul? Prøv disse juledadlene!

Fudge med havsalt

Av: Gunn Helene Arsky – Porsjoner: ca. 50 stk
Prep Time: 40 minutter

Denne oppskriften gir deg nesten en kilo med fudge. Det er ikke komplisert, og smaken er hinsides. Nyt!

Ingredienser

 • 200 g sukker
 • 400 g sukker
 • 2,5 dl kremfløte
 • 50 g usaltet smør
 • 1 ts havsalt
 • Flaksalt til pynt

Slik gjør du

 1. Kle en 20 x 20 cm form med bakepapir og sett til siden.
 2. Ha 200 g sukker i en tykkbunnet gryte og la smelte til gyllen karamellfarge.
 3. Rør inn 400 g sukker, fløten, smøret og 1 ts havsalt.
 4. Kok videre under omrøring, bruk sukkertermometer. Når temperaturen når 118 grader, tar du gryten av varmen.
 5. Bruk miksmaster og pisk luft inn i fudgemassen, full styrke. Du skal ende opp med en tykk, treg masse. Dette tar ofte 10 minutter eller så.
 6. Ha massen over i formen (den skal nesten ikke sige utover). Pynt med flaksalt, trykk det gjerne lett ned i massen.
 7. Sett formen til avkjøling på benken, utildekket. Når fudgen har stivnet, bruker du en skarp kniv og kutter i små kvadrater. Oppbevares i tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskap.

Gunn Helene Arsky er ernæringsfysiolog cand. scient., forfatter og yogalærer. Mat og yinyoga er hennes store lidenskap. På bloggen hennes finner du stoff om mat, helse, ernæring, yoga og kaker – samt kurs hun holder (hva med et fermenteringskurs i julegave? ) og annet spennende. Gunn Helene vil gjerne dele av sin pasjon for mat og yoga med deg. Følg henne også på Facebook @citrusyoga og Instagram @bakingyogi.

Fudge med havsalt av Gunn Helene Arsky

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk