Hjemmelaget marsipan
litt grovere og kjempegod type

Hjemmelaget marsipan – litt grovere type, og også enklere og raskere måte å lage marsipan på enn jeg har gjort før.

Jeg har tidligere delt en litt sunnere utgave av hjemmelaget marsipan – da som i variant av mandelkuler, og denne julen hadde jeg lyst til å ta fram en oppskrift på marsipan som vi lagde når guttene var små.

Ifølge oppskriften jeg tidligere har fulgt, skal man skålde mandlene og la dem deretter tørke før man maler dem to ganger osv., men jeg bestemte meg for å droppe den delen, og ristet mandlene med skallet på (altså uskåldede mandler) i stekeovnen for en enda bedre smak. Noe som skulle vise seg å være en en veldig god idé.

I denne hjemmelagde marsipanen – og også en litt grovere type, er mandlene malt med stavmikseren. En runde, om man kan si det sånn.

Deretter fulgte jeg oppskriften i den gamle slitte oppskriftsboka mi, men det var ikke det lureste jeg hadde gjort. Marsipanmassen ble altfor søt, og jeg valgte derfor å øke mengden mandler og eggehvite i marsipanen for å jevne ut søtsmaken så godt som mulig.

Sluttresultatet av min hjemmelagde marsipan – litt grovere og kjempegod type er som følger

  • 750 g ristede og malte mandler (malt/pulverisert med stavmikser)
  • 500 g melis
  • 3 eggehviter (egg str. M/L)

Rist mandler i ovnen, med skallet på. Avkjøl.
Mal/pulveriser avkjølte mandler med stavmikseren, men ikke så mye at oljen skilles ut.
Bland sammen med melis og elt så inn eggehvitene. Jeg gjorde dette for hånd.

Etter min smak, holdt det med 3 eggehviter. Mulig du kanskje ønsker å tilsette mer eller mindre. Anbefaler å prøve deg litt fram. Det er jo du som skal like disse hjemmelagde marsipankulene.

Kjøleskapskald marsipan ble formet til kuler og dyppet i smeltet melkesjokolade. Dette for at sjokoladen skulle stivne raskt. Marsipankulene settes kaldt til sjokoladen har stivnet.

Pynt marsipanen som du selv ønsker, om det er med strø eller bare noen striper med sjokolade for en litt mer spennende effekt. Nam!

Disse kulene kan også brukes som kakepynt til en festkake av f.eks. sjokolade. Kanskje marsipanen også vil gjøre seg godt på toppen av en overdådig suksessterte.

Hjemmelaget marsipan - litt grovere type

Hjemmelaget marsipan - litt grovere type

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk