Gløggvafler – vafler med gløgg…
Joda, det går an. Jeg må innrømme at jeg var litt usikker på om det var noen vits i å prøve. Ville gløggsmaken forsvinne? Nysgjerrigheten vant.
Disse gløggvaflene ble veldig gode, og smaker også veldig godt med litt creme fraiche og en pepperkake inni. Philadelphia og pepperkake er også en god match.
Nok en vaffel får dermed plass i julevaffelavdelingen her inne.
Andre julevafler jeg har laget er pepperkakevaffel og julevaffel.
I disse gløggvaflene har jeg ikke brukt sukker. Gløggen er søt nok i seg selv, så jeg syntes ikke det var nødvendig. I og med at jeg var litt skeptisk til om smaken av gløgg ville skinne igjennom alle de andre ingrediensene, valgte jeg å krydre røra litt ekstra.
10 stk. gløggvafler er laget av
- 3 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl ublandet gløgg
- 300 g hvetemel (for tynnere vafler enn på bildet, bruk litt mindre mel)
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt nellik
- 1 ts bakepulver
- 100 g smeltet smør
Smelt smøret.
Pisk egg og vaniljesukker luftig. Tilsett resten av ingrediensene om hverandre.
La gjerne røren hvile litt før steking.
Smør jernet om nødvendig. Mitt jern trenger vanligvis ikke å bli smurt, men disse trengte litt smør i jernet under stekingen.