Risotto – Italenske smaker er mine favoritter, og det er nok ikke siste gang det vil dukke opp smakfulle retter med disse smakene her inne.
Denne risottoen er veldig enkel – en pestorisotto om du vil.
Risottoen er lagd av
- 2 store sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 200 g risottoris (Jeg brukte den økologiske «Carnaroli Extra»)
- 1 liter vann med grønnsaksfond
- 2 toppede ts pesto (kjøpt eller hjemmelaget) eller mer om du ønsker – smak deg fram
- 70 g revet parmesan
- smak før du ev. har i salt til slutt
Finhakk løk og hvitløk. Stekes blankt i smør. Ha så i risottorisen og stek dette et par minutter.
Vannet has i litt og litt. Det skal kokes inn før du har i mere vann.
Rør inn pesto og parmesan når risottoen er ferdigkokt. Smak deg fram.
Serveres med godt brød og revet parmesan til.
Avkjølt risotto kan også brukes til disse risottolappene.