Spaghetti med blomkålsaus – joda, du leste riktig. Det var en merkelig opplevelse. Det smakte godt, men det var allikevel rart å spise dette. Det var nok aller mest tanken om hva sausen bestod av, som gjorde dette rart, enn hvordan dette smakte.
Usansett, her er en idé om hva man kan bruke resten av blomkålen til om du skulle få litt til overs etter middagen med laks og blomkålpuré.
Sausen er laget av
- 150 g blomkål
- 50 g finhakket sjalottløk
- 2 fedd finhakket hvitløk
- litt smør til steking
- 0,5 dl matfløte
- 0,5 dl melk
- smak til med salt
Kok blomkålen mør.
Stek løk og hvitløk blankt i litt smør.
Mos blomkål og løk med stavmikseren sammen med fløte og melk. Kok opp og smak til med salt.
Kok opp ønsket mengde spaghetti.
Serveres med
- Revet parmesan
- Sprøstekt bacon
- Gressløk
- Pesto