Spaghetti med blomkålsaus

Spaghetti med blomkålsaus – joda, du leste riktig. Det var en merkelig opplevelse. Det smakte godt, men det var allikevel rart å spise dette. Det var nok aller mest tanken om hva sausen bestod av, som gjorde dette rart, enn hvordan dette smakte.

Usansett, her er en idé om hva man kan bruke resten av blomkålen til om du skulle få litt til overs etter middagen med laks og blomkålpuré.

Sausen er laget av

  • 150 g blomkål
  • 50 g finhakket sjalottløk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • litt smør til steking
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 dl melk
  • smak til med salt

Kok blomkålen mør.
Stek løk og hvitløk blankt i litt smør.
Mos blomkål og løk med stavmikseren sammen med fløte og melk. Kok opp og smak til med salt.

Kok opp ønsket mengde spaghetti.

Serveres med

  • Revet parmesan
  • Sprøstekt bacon
  • Gressløk
  • Pesto
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?