Laks med blomkålpuré – en lett og lettvint middag for 2.
Blomkålpuréen
- 250 g blomkål
- 1 ss smør
- 0,5 dl matfløte (eller melk om du ønsker en lettere utgave)
Kok blomkålen mør.
Mos mørkokt blomkål med stavmikseren sammen med smør og matfløte.
Grønnsaker
- Asparges
- Erter – frosne
- Agurk i biter
- Revet gulrot
Jeg skjærte agurken i biter og hadde disse + revet gulrot i en liten skål for å få formen som på bildet nedenfor. Dette ble toppet med noen erter når jeg tok det ut av formen. Snu formen opp ned på tellerken og la tyngdekraften gjøre jobben.
Tilbered ertene etter anvisning på forpakningen.
Jeg hadde litt sesamfrø og noen ristede solsikkekjerner stående, og disse gjorde seg godt på toppen av fisken.
Jeg glemte aspargesen litt, og dermed ble den litt slappere enn ønsket. Koketid avhenger av tykkelsen på aspargesen, og et par minutter hadde nok holdt til mine.
Stek ønsket mengde laks. For saftig fisk = la den være litt rå i midten.
Jeg fikk blomkål til overs og testet ut hvordan en hvit pastasaus smakte. Dette kan du lese om her.