Pølsegryte med potetmos

Pølsegryte – Kjøttpølser har vi som regel spist i brun saus. I min ungdom syntes jeg stekt kjøttpølse på brødskiva med majones på toppen var kjempegodt. Denne gangen ble det en ny type gryte med pølse på bordet.

Gryta ble servert med potetmos og litt persille på toppen.

Pølsegryta er laget av

  • 300 g kjøttpølser
  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 2-3 fedd hakket hvitløk
  • 2 gulrøtter i biter
  • 1 fennikel i biter
  • 2 tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ts dijonsennep
  • smak til med salt og pepper eller annet ønsket krydder

Stek kjøttpølsene for seg selv. Bruker du den med skinn, fjerner du dette før stekingen.
Hakk løk og hvitløk og stek dette i oljen et-par-tre minutter. Del fennikel, gulrot og tomater i biter og ha oppi sammen med løken. Ha resten av ingrediensene også oppi og kok til ønsket tykkelse på sausen og til grønnsakene er møre.

Smak til med salt og pepper eller ev. annet ønsket krydder.

Potetmosen er laget av

  • 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
  • 1 ss smør
  • litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
  • smakes til med salt

Kok potene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Smak til med salt.

Om du har mere pølser til overs, kan jeg jo kanskje foreslå en skikkelig brødblings med ost, stekt pølse, egg, salat, tomater og kanskje litt majones på toppen til en rask middag dager etterpå.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?