Linguini med sitron, chili, hvitløk og parmesan

Linguini med sitron, chili, hvitløk og parmesan ble til etter at jeg ble inspirert etter en middag på byen her om dagen. Jeg måtte prøve å lage min egen pastarett på søndag. Den bestod av veldig lite, men falt allikevel godt i smak.

Den er rask og enkel å lage, og man kan gjøre tilsette/fjerne de smakene man selv måtte ønske.

Til «sausen» brukte jeg

  • litt olivenolje
  • 1 rød chilipepper – halve med frø og halve uten (om du ønsker å bruke hele med frø gjør du det)
  • 2 hvitkløksfedd – finhakket
  • saften fra 1 sitron (er du redd det kan bli for syrlig, bruker du bare saften fra 1/2 sitron, eller du kan bruke saften fra 1 lime)
  • smakes ev. til med salt

Du trenger også pasta (den mengden 2 stk. hjemme hos deg spiser) og ruccola samt annet grønt du vil like. Kanskje noen tomater, og så smaker det sikkert godt med loff til.

Kok opp Linguini eller annen ønsket pasta til denne retten.

Hakk/skjær chilien og finhakk hvitløken. Stek dette i et minutt eller to i litt olivenolje eller godt smør om du heller vil bruke det. Deretter har du i saften fra sitronen og lar dette koke litt inn. Smak til med salt.
Dette skal være nok til to porsjoner med pasta. Om du ønsker mer olivenolje heller du bare dette over når du blander pastaen med «sausen».

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?