Ingefær- og chilisuppe – varme i en tallerken

Vi hadde gjester på middag her en lørdag, og til forrett lagde jeg en varmende ingefær- og chilisuppe.

Denne suppa er inspirert av ingefær- og kyllingsuppa her inne.

Suppa fikk terningkast 6 av samtlige gjester, og jeg må selv innrømme at den frister til nok en gjentakelse. Denne oppskriften gir 12 dl suppe, så om du får litt til overs, kan det f.eks. nytes som rester eller i en grateng (som du kan lese om litt senere).

Dette blir 12 dl suppe som igjen ble 1,5 dl pr. person til forrett, og den er laget av

  • 4 finhakket sjalottløk
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 20 g frisk finhakket ingefær
  • 2 røde finhakkede chilipepper med frø (2 små)
  • Smør til steking av ovenfornevnte
  • 1 potte frisk koriander (spar litt til pynt ved servering)
  • 1 flaske ingefærøl, 3,3 dl, med alkohol (jeg brukte Ginger Joe)
  • 3 dl hvitvin
  • 1 pk kyllingfond
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 2 dl vann
  • Maizena for tykkere konsistens – prøv deg fram til den blir sånn du vil ha den
  • 1 – 2 gulrøtter i små biter
  • 1 eple i små biter
  • 1 -2 pakker sprøstekt bacon (jeg brukte 2 pk)

Finhakk, sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili – gjerne med stavmikser. Stek dette i smør i noen få minutter.

Tilsett hakket koriander og ingefærøl. La dette koke i ca. 5 minutter, til mengden reduseres litt. Tilsett hvitvin og kok dette i 5 – 10 minutter. Deretter has fløten, kyllingfond og vannet i suppen. Kok i 10 minutter til.
Konsistensen/tykkelsen på suppa justeres med maizena. Kok i 5 minutter etter å ha tilsatt maizena.

Skjær gulrøtter i små biter. Kok opp vann og la bitene trekke noen minutter. De skal ikke bli for møre.
Eplebitene ble stekt i litt smør.
Jeg valgte å gjøre det på denne måten for å kunne legge bitene midt i suppa (i suppebollen) rett før servering.
Om du heller ønsker å ha gulrøtter og eplebiter i suppa mot slutten av koketiden, gjør du det.

Jeg valgte å ikke bruke stavmikser for å lage fløyelsmyk suppe, men ville heller ha biter i suppa. Dette gjør du som du vil med.

Serveres med sprøstekt bacon og litt frisk koriander på toppen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?