Gulrot- og ingefærsuppe – en smakfull og veldig enkel suppe som kan «sprites» opp med det du måtte ønske, eller en suppe som kan «sprite» opp ev. rester du måtte ha i kjøleskapet.
I går var jeg lite inspirert til å lage middag. Det var nok middagsrester til at et par stykker ville bli mette, men da gjenstod det enda to sultne mager i huset.
Jeg droppet butikken på vei hjem, og satset på å få lagd noe av det jeg hadde i (kjøle)skapet. Dermed ble det en suppe av gulrot, ingefær og et par tomater. Suppen ble toppet med ovnsbakte potetbiter, pinjekjerner og kokt egg. I tillegg til dette smakte det godt med en god brødskive med smør på ved siden av.
Gulrot- og ingefærsuppe for 2 er laget av
- 300 g gulrot i biter
- 20 g fersk ingefær finhakket/most/revet
- 2 store tomater (200 g)
- 4 dl vann
- 1 firkant oksekraft
- 2 ss creme fraice som jeg rørte inn når suppa var ferdigkokt og ferdigmost
- smak til med salt om du skulle ønske det
Del gulrøttene og tomatene i små biter. Små biter = kortere koketid. Finhakk eller mos/riv ingefær. Jeg finhakket alt med stavmikseren.
Ha alt foruten creme fraiche og salt i en kjele og kok grønnsakene møre. Jeg lot det koke i 30 minutter og moste suppen med stavmikseren.
Potetene i kjøleskapet ble delt i små biter og penslet med olje og krydder. Mens suppa kokte, godgjorde potetene seg i ovnen.
Har du potetrester fra før, kan de enkelt deles og stekes i stekepannen om du skulle ønske å ha dette til.
Kok egg (om du vil ha dette) mens suppa er på kok og potetene i ovnen.
Dette er en allsidig suppe, og i tillegg til det jeg hadde til i går, kan den tilsettes det meste du selv måtte ønske.
Jeg hadde også litt salat i kjøleskapet, og dette gjorde seg godt som litt pynt på toppen. Fungerer like fint som urter om man ikke skulle ha det tilgjengelig.