Ølgryte – Er dette middagen som skal stå på bordet ditt på søndagen?
En veldig enkel ølgryte å lage, men pga. koketiden tar den tid. Dette er avhengig av kjøttet du velger å bruke i tillegg til størrelsen på kjøttbitene i gryta.
Jeg drikker ikke øl selv, så jeg var usikker på om øl var det rett å bruke i stedet for rødvin, men jeg valgte til slutt å gå for et mørkt øl av typen Guinness. Godt valg!
Ølgryta er laget av
- 500 g oksekjøtt av typen oksebog (inkl. litt fett for smak) i biter
- 150 g hakket sjalottløk
- 1/2 liter Guinness (du kan sikkert bruke et lysere øl om du ønsker det)
- 2 gulrøtter i biter
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 terning oksekraft
- Smak til med ønsket krydder
Del kjøttet i biter. Husk at koketiden avhenger av størrelsen på kjøttet og når det blir mørt.
Stek kjøttet litt sånn at det får stekeskorpe. Fres løken litt til den blir blank. Del gulrøttene i biter.
Ha alt i en kjele og la koke til kjøttet er mørt. Jeg lot det koke i ca. 2 timer. Følg med underveis i kokingen, og etterfyll med litt og litt vann om det trengs. Smak til med ønsket krydder.
Gryta ble servert med kokte poteter. Jeg satte disse på kok 30 min før jeg tenkte gryta kunne være ferdig.
Dette ble en veldig smakfull gryte, og jeg gleder meg til å prøve denne varianten med rødvin.