Fløtekokte poteter

Jeg leter stadig etter nye ting å lage, og gjerne også å gjøre det som skal lages mer lettvint når det bare er to til middag.
Denne gangen har jeg laget fløtekokte poteter som vi hadde som tilbehør til grillet kjøtt og stekt spinat, aromasopp og kapers.
Tanken var først å bare ha kokte poteter – enkelt og greit – men så fikk jeg lyst til å gjøre litt mer ut av dem, og vipps, ble disse fløtekokte potetene til.

Fløtekokte poteter er laget av

  • 1 pk perlepoteter (små poteter) – 400 g
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 60 g revet ost – jeg brukte Cheddar Extra mature
  • litt hakket persille
  • salg og hvitløkskrydder eller annet ønsket krydder/urter

Kok potene først. Hell av vannet og ha deretter kokte poteter, fløte, creme faiche og revet ost i en liten stekepanne/kjele og la dette putre til du er fornøyd med konsistensen på «sausen» og osten smelter. Smak til med ønsket krydder og urter.

Ønsker du tykkere saus, kan du ha i litt maizena. Husk bare da å la den koke noen minutter.

I denne sausen kan du jo leke deg med annet godt som f.eks. sennep eller litt hvitvin, eller kanskje litt kraft fra restene her. Mulig det kommer en litt annen variant fra meg etter hvert.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?