Ostesmørbrød, parmesanblings, Arme riddere med parmesan osv. Kjært barn har mange navn…
Jeg lar meg av og til inspirere av matprogrammer, og denne gangen var det Nigella Lawson som laget Arme riddere med parmesan på skjermen foran meg. Jeg lot meg friste!
Etter litt sparking bak, har jeg latt meg overtale til å lage noen egenproduserte videoer fra mitt kjøkken, og en av disse viser hvordan jeg lager disse herlige og smakfulle arme ridderne med parmesan. Denne videoen og flere av mine andre videoer finner på min Youtube-kanal.
Jeg valgte å bruke et grovt speltbrød, men jeg synes smakene slåss litt om oppmerksomheten, og kommer derfor til å velge et lysere brød neste gang.
Før jeg begynte med dynkingen av de Arme ridderne, stekte jeg baconet i ovnen. Av flere grunner foretrekker jeg å steke baconet i ovnen – det gjør seg selv og det blir mindre for meg å rengjøre etter at det er ferdig sprøstekt.
Sprøstekt bacon i ovnen
- Bacon – ønsket mengde
Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg dekker også baconet med et bakeark. Dette fordi jeg opplever mindre stekeos om jeg gjør det.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 – 30 minutter. Kommer an på ovnen.
Blandingen jeg dynket brødskivene til disse arme ridderne i, er laget av…
- 2 egg
- 2 dl melk
- 1 ts Dijon sennep
- 50 g revet parmesan
- litt salt
Bland alt og la brødskivene trekke i blandingen.
Stekes gyldne i litt smør.
Jeg valgte å toppe disse Arme ridderne med…
- Avocado
- Tomat
- Ristede pinjekjerner
- Litt mer revet parmesan
- Spirer
- Litt kruspersille
- Sprøstekt bacon
Arme riddere med parmesan nytes alene eller sammen med en du er glad i.