Inspirasjonen til denne retten som kan brukes til forrett, hovedrett med salat og enda litt mer fyll, eller som kveldskos, fikk jeg fra en tidligere kollega. Han og kona pleier å lage «sendeplate» av lefser som de topper med det de måtte ønske eller ha for hånden, og som de steker i ovnen.
Mine Quesadillas ble fylt med ost og makaroni + litt gressløk og persille og så smurte jeg et lag med rød pesto på toppen når de var ferdige. Nam!
Quesadilla – Mac and Cheese er laget av
- Kokt makaroni
- Lefser – Tortillas
- Cheddar
- Parmesan
- Gressløk
- Persille
- Smør til steking
- Rød pesto til toppen
Kok makaroni, riv osten og hakk gressløk og persille.
Når alt er klart; Smelt smøret i en middels varm stekepanne og legg i en lefse. Strø over ost, urter og makaroni.
Lefsen skal brettes når den er brun under. La den ligge litt til sånn at osten smelter, men uten at den blir svidd.
Nytes varm og gjerne med pesto på toppen.
Jeg har ikke skrevet mengden på ingrediensene, dette overlater jeg til deg å bestemme. Husk bare at lefsen skal kunne brettes i stekepannen, så ikke fyll den altfor mye.