Stekt kokt egg - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Egg – stekt eller kokt

Kokt stekt egg eller stekt kokt egg? Det var ikke helt enkelt å bestemme seg for hva dette ble, men hvis jeg går ut fra fremgangsmåten, hvor jeg steker eggene litt først for så å helle på vann og koke dem til slutt, må det vel bli kokt stekt egg.

Jeg stekte altså eggene i litt smør først. Deretter helte jeg vann over dem. Denne gangen brukte jeg kaldt vann, men har du kokt opp vann på forhånd, er dette muligens en bedre og raskere løsning.

Hvorfor kokt stekt egg?

Når jeg steker egg, får deler av eggehviten en sprø/stiv stekeskorpe. Om du er som meg, og ikke liker at det stekte egget blir sånn, er denne metoden jeg prøver her veldig fin.

Koke- / steketid

Hvor lenge de stekte eggene skal koke avgjør du selv. Jeg tok ikke tiden på dem, men de kokte ikke lenge før jeg snudde dem. Det er jo ganske enkelt å følge med på eggene i stekepannen.

Som du ser i filmen nedenfor, er eggene litt bløte inni og de er helt perfekte etter min smak.

Idéen til disse eggene kom jeg over på Facebook i en reelsvideo som jeg scrollet forbi.

Jeg har flere smakfulle idéer med egg til frokost eller lunsj, og jeg kan blant annet anbefale denne idéen med restevafler som du finner her.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk