Vaffel-med-egg-og-bacon-frokostvaffel-helgefrokost-restevaffel-oppskrift-Idefull-Inspirert-av-Tove-Holter

Frokostvafler
tips til bruk av restevaffel

Frokostvafler – Vafler med egg og bacon – disse lager du med restevaflene dine. Mulig det ikke passer helt med de søteste hjertene, men det skader jo ikke å prøve.

Jeg brukte restehjerter fra disse vaflene med ost og skinke, og når det kom til steking av egg i ovnen – eggbaking? – ble jeg overrasket. Jeg trodde det skulle ta 10 minutter, men jeg ble ikke fornøyd før de hadde vært inne i 25 minutter 180 grader. Egget var da fortsatt bløtt inni.

Hardkokt eller bløtkokt egg? Steke-/baketiden av egget i formen overlater jeg til deg å bestemme. Vi liker dem litt bløte inni, og dette tok altså mye lengre tid enn jeg trodde.

Baconet ble stekt i ovnen på 180 grader i 25 minutter. Jeg legger bakepapir under og over baconet. Dette fordi jeg har funnet ut at det reduserer baconos fra ovnen når døra åpnes.

Scenarioet på kjøkkenet den dagen = Jeg satte inn baconet, og satte klokka på ringing etter 15 minutter. Dette fordi at eggene da skulle inn i ovnen og godgjøre seg de siste 10 minuttene av baconets steketid. Jeg brukte bare over-/undervarme, i og med at det bare var snakk om 10 minutter som de måtte dele plassen inni ovnen.
Når baconet var ferdig etter 10 minutter til, var det lett å se at eggene trengte noen minutter til = 15 minutter til, altså like lang steketid som baconet.

Neste gang setter jeg de inn i ovnen samtidig og bruker varmluft.

Vi spiste dem med blåbær til, og hadde det ikke vært for at avocadoene jeg kjøpte var ødelagte, ville vi hatt det også til. Dette var kjempegodt.

God helg(efrokost) 

Vaffel med egg og bacon - frokostvaffel - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Vaffel med egg og bacon - frokostvaffel - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Vaffel med egg og bacon - frokostvaffel - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Frokostvafler-in-the-making - oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Frokostvafler-in-the-making-bacon - oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk