Luftig kaffekrem

Jeg har latt meg friste til å prøve luftig kaffekrem som jeg har sett på Youtube. Kaffekremen er laget av pulverkaffe, sukker og vann. Jeg ble veldig fasinert av hvordan pulverkaffe plutselig kunne forvandle seg til en fyldig krem så dette måtte jeg bare prøve. Søker du etter «Magic Coffee Cream» på Youtube, finner du flere videoer med denne kremen.

I en av videoene jeg så, ble det vist til at kremen holdt seg like fin i flere timer. Min krem måtte røres litt opp etter å ha stått i kjøleskapet i 4 timer før jeg skulle bruke den. Jeg anbefaler derfor å lage kaffekremen rett før du skal bruke den.

Vi hadde besøk i dag og dermed fikk jeg anledning til å prøve meg på denne kremen til Brownies og kaffe.
Kremen jeg lagde først ble veldig sterk, men den ble mye bedre etter at jeg tilsatte mer sukker. Oppskriften jeg deler er bare en pekepinn, så lager du den hvor sterk, svak eller søt du selv ønsker.

Etter at jeg delte bilde av kaffekremen på Facebook, fikk jeg spørsmål om oppskriften. Jeg har derfor laget kremen igjen for å finne fram til blandingen jeg brukte tidligere i dag slik at jeg kan dele den med deg.

Denne oppskriften er enkel å tilpasse din smak, om du ønsker en sterkere smak på kremen, mildere krem, søtere krem osv. Prøv deg fram. Oppskriften nedenfor gir en sterk kaffesmak på kaffekremen + at den blir ganske så søt.

I filmsnuttene jeg har sett hvor denne kremen lages, har noen sagt at vannet du skal bruke til kaffekremen må vært kaldt mens andre sa det måtte være varmt. Det kan virke som om du kan bruke begge deler.
Min krem er laget med kokt vann blandet med kaldt = varmt/lunkent, men ikke kokvarmt.

Fordi denne kaffekremen blir veldig luftig, trenger du ikke så mye av ingrediensene for å lage mye krem. Denne oppskriften gir ca. 1/2 bakebolle med krem. Se videoen min nedenfor hva jeg mener med det.

Luftig kaffekrem er laget av

  • 10 gram pulverkaffe (Jeg brukte Nescafé Brasero)
  • 50 gram sukker (bruk mindre om du heller vil det)
  • 1 dl varmt/lunkent vann (0,25 dl kokvarmt vann + 0,75 dl kaldt vann) – Jeg lurer på hvordan denne vil bli om jeg bytter ut vannet med melk

Pisk alle ingrediensene i ca. 10 minutter for veldig fyldig og luftig kaffekrem. I videoen nedenfor viser jeg hvordan kremen ser ut etter 4 minutters pisking og etter 8 minutters pisking.

En annen anbefaling til hva denne kan brukes til (tips fra en leser på Facebook), er Dalgona kaffe.
På Matprat.no finner du en annen oppskrift enn den jeg har laget her.
Av bildene, ser det ut som om den jeg har laget er luftigere, og det skyldes sikkert at jeg har brukt mer vann i min krem.
Skal du bruke kremen i iskald melk (som ved Dalgona kaffe) vil den sterke kaffesmaken bli mildere når den blander seg med melken.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk