Marengsroser
Trenger du marengsroser til kakepynt, eller til å bruke i for eksempel en dessert, finner du idé til noen her.
Til ca. 40+ marengsroser, både store og små brukte jeg
- 2 eggehviter
- 80 g sukker
- 20 g siktet melis
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.
Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i sukker og siktet melis. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.
Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med tip for roser, og jeg brukte tip 1M fra Wilton. Jeg lagde store og små roser på et bakepapirkledd stekebrett.
Marengsen ble stekt på 140 grader midt i ovnen i ca 1 time. Jeg lot så disse stå i ovnen i en time til (under avkjøling av ovnen), før jeg tok dem ut.