Marengsroser

Marengsroser

Trenger du marengsroser til kakepynt, eller til å bruke i for eksempel en dessert, finner du idé til noen her.

Til ca. 40+ marengsroser, både store og små brukte jeg
  • 2 eggehviter
  • 80 g sukker
  • 20 g siktet melis

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i sukker og siktet melis. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.

Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med tip for roser, og jeg brukte tip 1M fra Wilton. Jeg lagde store og små roser på et bakepapirkledd stekebrett.

Marengsen ble stekt på 140 grader midt i ovnen i ca 1 time. Jeg lot så disse stå i ovnen i en time til (under avkjøling av ovnen), før jeg tok dem ut.

Marengsroser

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?