Det ble marengs i stedet for Pavlova denne gangen, en riktig å deilig dessert på en torsdag. Disse ble ikke så myke i midten, så i stedet for Pavlova, ble det altså marengs. Jeg får besøk av to personer som betyr mye for meg; mamma og storesøster, og da er det en god grunn til å gjøre hverdagen til en fest.
Denne marengsen er stekt med frysetørret jordbær inni. I og med at jeg ikke hadde prøvd meg på dette før, var jeg spent på om dette ville gå bra. Det viste seg at det ikke var noen grunn til bekymring. Marengsen ble kjempegod.
Jordbær er en rød tråd i denne desserten, for i tillegg til å ha jordbær inni marengsen, blir den servert med hjemmelaget jordbæris og jordbærcurd i tillegg til friske jordbær. Planen er også å servere den med hakkede pistasjnøtter, men det glemte jeg i farta når bildene skulle tas.
8 – 10 marengser ble laget av
- 3 eggehviter
- 200 g sukker (det går fint å bruke halvparten av sukkeret også)
- 1 klype salt
- 1 ss maizena
- 1 ts bringebæreddik
- 15 g frysetørrede jordbær
Pisk eggehvitene og saltet først til det begynner å skumme litt. Deretter tilsatte jeg sukkeret litt etter litt. Kjøkkenmaskinen gikk deretter i 8 minutter før jeg tilsatte siktet maizena.
Bringebæreddik og frysetørrede jordbær ble rørt inn for hånd.
Husk at bollen må være ren og tørr før du begynner marengsproduksjonen.
Fordel marengsen hvordan du vil ha den. Jeg hadde marengsen i en sprøytepose for å lage 8 porsjoner. Jeg hadde marengsen i en sprøytepose med tupp, for jeg ønsket å få mønster på pavlovaen som jeg har gjort her. Pga. jordbæra i marengsen, ble åpningen tett og jeg klippet derfor av tuppen og fortsatte å lage porsjoner uten mønster. De frysetørkede jordbærene kan hakkes i mindre biter, da unngår man at hullet i tuppen tetter seg. Dette lærte jeg «the hard way».
Varm opp ovnen til 160 grader før du setter marengsen inn. Når du setter den inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. La marengsen stå i 2 timer. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.
Når jeg brukte marengsen på denne måten til is, rakk den ikke å bli myk av isen før den ble spist opp. Bruker man krem eller f.eks. vaniljekesam og har dette på en stund før servering, rekker marengsen å bli litt mykere. Marengsen kan selvfølgelig også serveres på toppen av iskremen eller brukes som dekor på toppen av en kake. Kanskje du har lyst til å bruke den til en Eaton mess-dessert.
Ønsker du den mykere i midten, er dette en bedre fremgangsmåte:
Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Marengsen stod i ovnen til den var avkjølt.
Denne kaken er myk inni, så kremen kan has på like før servering.
Slik ble den seende ut med frysetørrede jordbær inni.