Marengs med jordbær

Nok et forslag til Pavlova er prøvebakt for å ha til dessert i dag. Staselig dessert på en torsdag? Disse ble ikke så myke i midten, så i stedet for pavlova, ble det marengs. Jeg får besøk av to personer som betyr mye for meg; mamma og storesøster, og da er det en god grunn til å gjøre hverdagen til en fest.

Denne marengsen er stekt med frysetørret jordbær inni. Jeg var spent på om dette ville gå bra, og det gjorde det.

Jordbær er en rød tråd i denne desserten for i tillegg til å ha jordbær inni, blir den servert med hjemmelaget jordbæris og jordbær curd i tillegg til friske jordbær. Planen er også å servere den med hakkede pistasjnøtter, men det glemte jeg i farta når bildene skulle tas.

8 – 10 porsjonspavlovaer ble lagd av

  • 3 eggehviter
  • 200 g sukker (det går fint å bruke halvparten av sukkeret også)
  • 1 klype salt
  • 1 ss maizena
  • 1 ts bringebæreddik
  • 15 g frysetørrede jordbær

Pisk eggehvitene og saltet først til det begynner å skumme litt. Deretter tilsatte jeg sukkeret litt etter litt. Kjøkkenmaskinen gikk deretter i 8 minutter før jeg tilsatte siktet maizena.

Bringebæreddik og frysetørrede jordbær ble rørt inn for hånd.

Husk at bollen må være ren og tørr før du begynner marengsproduksjonen.

Fordel marengsen hvordan du vil ha den. Jeg hadde marengsen i en sprøytepose for å lage 8 porsjoner. Jeg hadde marengsen i en sprøytepose med tupp, for jeg ønsket å få mønster på pavlovaen som jeg har gjort her. Pga. jordbæra i marengsen, ble åpningen tett og jeg klippet derfor av tuppen og fortsatte å lage porsjoner uten mønster. Jordbæra kan hakkes i mindre biter, da unngår man at hullet i tuppen tetter seg. Dette kom jeg på nå…

Da planen var å få plass til den hjemmelagde isen med jordbær oppå/oppi marengsen, brukte jeg en skje for å lage en grop på den. Jeg ble ikke like fornøyd med denne løsningen som den med små «skåler» som jeg har gjort her. Dermed vet jeg dette til en annen gang.

Varm opp ovnen til 160 grader før du setter marengsen inn. Når du setter den inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. La marengsen stå i 2 timer. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.

Når jeg brukte marengsen på denne måten til is, rakk den ikke å bli myk av isen før den ble spist opp. Bruker man krem eller f.eks. vaniljekesam og har dette på en stund før servering, rekker marengsen å bli litt mykere.

Ønsker du den mykere i midten, er dette en bedre fremgangsmåte:

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så kremen kan has på like før servering.

 

Pavlova med jordbæris og jordbær curd

Pavlova med jordbæris og jordbær curd

Pavlova med jordbæris og jordbær curd

Slik ble den seende ut med frysetørrede jordbær inni.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk