Mandelbrød

Mandelbrødene ble til etter at jeg ønsket en enklere utgave (færre ingredienser) av dette grove brødet.

Brødene ble egentlig ganske søte, så jeg anbefaler ikke å øke mengden honning, om du da ikke vil bruke det som mandelkake. Denne synes jeg er god å ha som mellommåltid mellom lunsj og middag. Jeg spiser den uten noe på.

Det er ikke så ofte jeg teller kalorier på denne måten, men jeg ble litt fristet til å prøve for å se hvor mye det ville være i dette. Jeg kom fram til at det var 1640 kalorier pr. brød / 500 grams brød = 328 kalorier pr. 100 gram.
Om jeg har regnet riktig ved hjelp av matvaretabellen, er det totalt ca. 210 g karbohydrater i brødene (105 pr. brød).

Disse 2 gode mandelbrødene lager jeg av

  • 5 egg
  • 1 boks cottage cheese – 250 g
  • 2 ss Creme fraiche
  • 30 g flytende honning
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 30 g knuste linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 200 g mandelmel
  • 200 g lettkokte havregryn

Bland egg, cottage cheese, honning og olivenolje. Bland det tørre. Bland deretter alt godt sammen.

Smør eller kle formene med bakepapir.

Jeg stekte dem nederst i ovnen på 180 grader i 60 minutter.

Brødene ble skjært i skiver og oppbevart i fryseren.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?