Mandelbrødene ble til etter at jeg ønsket en enklere utgave (færre ingredienser) av dette grove brødet.
Brødene ble egentlig ganske søte, så jeg anbefaler ikke å øke mengden honning, om du da ikke vil bruke det som mandelkake. Denne synes jeg er god å ha som mellommåltid mellom lunsj og middag. Jeg spiser den uten noe på.
Det er ikke så ofte jeg teller kalorier på denne måten, men jeg ble litt fristet til å prøve for å se hvor mye det ville være i dette. Jeg kom fram til at det var 1640 kalorier pr. brød / 500 grams brød = 328 kalorier pr. 100 gram.
Om jeg har regnet riktig ved hjelp av matvaretabellen, er det totalt ca. 210 g karbohydrater i brødene (105 pr. brød).
Disse 2 gode mandelbrødene lager jeg av
- 5 egg
- 1 boks cottage cheese – 250 g
- 2 ss Creme fraiche
- 30 g flytende honning
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts salt
- 30 g knuste linfrø
- 50 g solsikkekjerner
- 200 g mandelmel
- 200 g lettkokte havregryn
Bland egg, cottage cheese, honning og olivenolje. Bland det tørre. Bland deretter alt godt sammen.
Smør eller kle formene med bakepapir.
Jeg stekte dem nederst i ovnen på 180 grader i 60 minutter.
Brødene ble skjært i skiver og oppbevart i fryseren.
1 hendelser på “Mandelbrød”
Dette skal prøves