Litt grovere surdeigs- og speltbrød

Litt grovere surdeigs- og speltbrød – 40% grove ifølge grovhetsskalaen på brødogkorn.no

Nok en variant i arikivet for brød med surdeig og speltmel er nå bakt, smakt og godkjent. Vi pusser opp leiligheten til eldstemann, og da er det godt med nybakt brød i matpakka som bidrar til økt energinivå og trivsel blant de frivillige (= foreldrene).

3 litt grovere surdeigs- og speltbrød ble laget av

  • 600 g speltmel
  • 400 g sammalt grov spelt
  • 150 g surdeigsbrød fra Idun
  • 7 dl kaldt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 50 g smør
  • egg til pensling om du ønsker det (brødene på bildet er ikke penslet)

Jeg hadde alt i kjøkkenmaskinen og eltet den i ca. 10 minutter.
Deretter hadde jeg ferdigeltet deig i formene og lot de heve til de ble dobbelt så store (jeg lot mine heve i to timer).

Stekes midt i ovnen på 200 grader 40 minutter sånn ca.

Jeg har også lagd flere andre typer brød med surdeig. Skriver du dette i søkefeltet på bloggen kommer alle alternativene opp.
Om du ikke skulle bli fristet av grovere brød, kan jeg jo kanskje friste med en loff med surdeig, og denne finner du det her.

Jeg har til og med lagd vafler med surdeig og speltmel, og disse finner du her.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk