Hamburger er en populær matrett hos oss. Gutta liker hamburger, og selv om de er skeptiske til hva jeg har oppi, ender de alltid opp med å synes at de er gode. Denne gangen var det eldstemann og hans kjæreste som fikk Mac ‘n Cheese Burger til middag. De vet at jeg ønsker ærlige tilbakemeldinger før jeg legger ut oppskrifter på bloggen, og tilbakemeldingene fra dem var; kjempegode og saftige 🙂
Fornøyd med disse tilbakemeldingene kan jeg nå altså dele denne oppskriften med dere.
Oppskrift
8 burgere ble lagd av
- 80 g ukokt makaroni (må kokes)
- 800 g karbonadedeig
- 80 g revet Mozarella
- 100 g revet vellagret Cheddar
- 70 g revet Parmesan
- 100 g soltørket tomat (den som ligger i olje)
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Kok makaronien etter anvisning på pakken og avkjøl. Det kan være vondt å elte kokvarm makaroni inn i karbonadedeigen…
Kjør soltørket tomat, hvitløk og olivenolje til en puré. Riv osten. Bland deretter alt (kokt og avkjølt makaroni, puré av soltørket tomat og hvitløk og revet ost) godt inn i karbonadedeigen. Stekes i godt smør til gjennomstekt.
Etter vår smak trenger man ikke å ha salt i, så om det ønskes, må bli opp til hver enkelt.
Vi spiste hamburgerne med sprøstekt bacon, salat, spinat, tomat og rød løk i et parmesanbrød, også en liten dæsj ketchup. Enkelte måtte også ha hamburgerdressing…