Siden det bare var minstemann og meg som var hjemme i går, lot jeg ham få bestemme middagen, men til min store overraskelse var svaret hans: «Jeg tar det du vil ha…».
Da det ikke er så lenge siden han var operert, har jeg prøvd å ta hensyn til hans middagsønsker, for å få ham til å spise godt. Målløs innså jeg at det er en veldig god ide å la barna bestemme middag flere dager på rad. Til slutt innser de at denne oppgaven ikke er så enkelt som man skulle tro, og går lei. Resultatet ble en gutt som var takknemlig for pølser på en lørdag, pizzadagen.
I går var jeg i Mathallen i Oslo, og jeg kom hjem med to fulle poser. Det var første gang jeg var der, og jeg er helt sikker på at det ikke blir siste gang. Gårsdagens middag ble altså funnet hos ViaItalia, Delikatysk og Anni’s pølsemakeri i Mathallen.
Vi spiste Mettwurst og Toscana-pølser med lun spelt med pesto. En lettvint og smakfull middag 🙂
Lun spelt med pesto var en oppskrift som sto på en liten plakat på disken hos ViaItalia. Oppskriften er beregnet for 4 personer, og består av
- 400 gr speltgryn
- 4 ss pesto
- 3 ss olivenolje
- 100 gr parmesan
Da vi ikke trengte så mye, kokte jeg 100 gr speltgryn i 20 minutter, og tilsatte 2 ss pesto, litt olivenolje og 30 gr parmesan.