Luftige sjokoladecookies – raske småkaker
Disse luftige og raske sjokoladecookiesen eller sjokoladekjeksene eller sjokoladesmåkakene om du vil, lagde jeg da vi hadde svigerforeldrene mine på besøk for et par uker siden. Raske cookies – raske å lage og de forsvinner raskt…
Her finner du også andre cookies med sjokolade.
Størrelsen på disse luftige sjokoladecookiesene avgjør hvor mange du får ut av denne røra som er lagd av
- 100 g romtemperert smør
- 150 g brun farin
- 2 egg
- 150 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g sjokolade (jeg brukte «Smelt» – melkesjokolade)
Pisk smør og brun farin godt og luftig. Tilsett eggeplommene og pisk litt til. Tilsett deretter eggehviten, mel og bakepulver om hverandre.
Om du ikke er så opptatt av raske cookies, kan de settes kaldt i 30 – 60 minutter før steking, men jeg gjorde ikke det. Kaldere røre = røre som sklir saktere utover i ovnen = litt tykkere cookies (om du skjønner).
Stekes midt i ovnen på 180 grader på et bakepapirkledd stekebrett i ca. 10 minutter. Følg med de siste to minuttene. Steketiden varierer fra ovn til ovn.
Det er lurt å ha litt mellomrom mellom cookiesene, for de sklir litt utover i varmen fra ovnen.