Mørk sjokoladekake med cognac til far.
Jeg starter like så godt dette innlegget med en advarsel; Denne kaken er sterk på smak, og den vil nok ikke falle i smak hos de som liker lyse sjokoladekaker.
Om man ønsker å justere smaken, kan dette gjøres med kaffepulveret og mengden cognac.
Denne mørke sjokoladekaken med cognac er lagd av
- 250 g smør smeltet
- 200 g 70% sjokolade
- 30 g kakao
- 1 ss kaffepulver (jeg brukte sterk type)
- 4 egg
- 350 g brun farin
- 1 dl kefir
- 0,5 dl cognac
- 200 g mel
- 0,5 ts b pulver
- 1 ts natron
Smelt smøret. ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen, kakaoen og kaffepulveret. Pisk egg og brun farin lyst og luftig.
Tilsett det våte (kefir og cognac) og det tørre (kaffepulver, mel, bakepulver og natron) om hverandre. Ha til slutt i sjokoladesmøret.
Kaken stekes midt i ovnen i en 24 cm form på 180 grader i ca. 40 minutter.
Smør formen eller kle den med bakepapir før du har i røra.
Toppes med pisket krem (søtet etter ønske og gjerne smakstilsatt vaniljesukker) og siktet kakaopulver.