Mørk sjokoladekake med cognac til far

Mørk sjokoladekake med cognac til far.

Jeg starter like så godt dette innlegget med en advarsel; Denne kaken er sterk på smak, og den vil nok ikke falle i smak hos de som liker lyse sjokoladekaker.
Om man ønsker å justere smaken, kan dette gjøres med kaffepulveret og mengden cognac.

Denne mørke sjokoladekaken med cognac er lagd av
  • 250 g smør smeltet
  • 200 g 70% sjokolade
  • 30 g kakao
  • 1 ss kaffepulver (jeg brukte sterk type)
  • 4 egg
  • 350 g brun farin
  • 1 dl kefir
  • 0,5 dl cognac
  • 200 g mel
  • 0,5 ts b pulver
  • 1 ts natron

Smelt smøret. ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen, kakaoen og kaffepulveret. Pisk egg og brun farin lyst og luftig.
Tilsett det våte (kefir og cognac) og det tørre (kaffepulver, mel, bakepulver og natron) om hverandre. Ha til slutt i sjokoladesmøret.
Kaken stekes midt i ovnen i en 24 cm form på 180 grader i ca. 40 minutter.
Smør formen eller kle den med bakepapir før du har i røra.

Toppes med pisket krem (søtet etter ønske og gjerne smakstilsatt vaniljesukker) og siktet kakaopulver.

farsdagskake-med-mork-sjokolade-og-cognac

farsdagskake-med-mork-sjokolade-og-cognac

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk