Sjokoladecookies med julesmak
Husets nye tilskudd til julekaker som helt sikkert vil bli bakt til jul, er disse sjokoladecookiesene med julesmak. «Disse ble en suksess», kom det fra eldstemann, og jeg må si meg enig i det.
Suksessen ble ikke til av seg selv… Det måtte to forsøk til før jeg ble fornøyd.
Ca. 20 sjokoladecookies med julesmak ble lagd av
- 100 g smeltet smør
- 150 g Nugatti (original)
- 2 egg
- 100 g brun farin
- 150 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 2 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt sort pepper
- 200 g melkesjokolade i biter (jeg brukte typen Smelt)
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn Nugattien.
Pisk egg og brun farin lyst og luftig. Pisk deretter inn det tørre (mel, bakepulver, kanel, ingefær og pepper) og Nugattismøret. Til slutt rører du inn sjokoladebitene.
La den stå i kjøleskapet til den stivner/blir hard.
Fordeles i små «baller» på et stekebrett. De flyter utover, så du trenger ikke trykke dem flate. Jeg synes at jo stivere røre og tykkere/høyere kule/ball på stekebrettet, gir tykkere cookies.
Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Steketiden er avhengig av størrelsen på kakene og hvor stiv røra/deigen er.