Da er jeg tilbake etter å ha vært sammen med sønnen min på sykehuset i nesten en uke. Vi var tilbake på lørdag, men vi har ikke hatt tilgang til internett her hjemme før i går ettermiddag, noe som resulterte i abstinenser for både «gammel» og ung 🙂
Matlysten til pasienten har ikke vært den aller beste, så har det vært noe han har hatt lyst på, har jeg lagd det til ham.
I dag ønsket han seg vafler til frokost. Frokostvafler med fiber og uten sukker, var nok ikke det han mente, men det var det han fikk. Det var selvfølgelig ikke til å unngå at han merket at det var noe annerledes med disse vaflene, men til mors store glede, gikk 3 plater allikevel ned på høykant. 🙂
Til 11 luftige frokostvafler uten sukker brukte jeg
- 5 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 50 gr smeltet smør
- 1/2 boks lettrømme (ev. Biola naturell yoghurt, Cultura el.l i tilsvarende mengde)
- 1 dl skummet melk
- 1 ts bakepulver
- 30 gr kruskakli
- 50 gr lettkokte havregryn
- 100 gr mel (ev. speltmel)
Jeg vispet først egg og vaniljesukker luftig, før jeg hadde i smør, lettrømme og melk. Deretter hadde jeg i kruskakli og havregryn, for så å la røren svelle i ca 10 minutter, før jeg til slutt hadde i melet.
Hadde jeg hatt bananer, hadde jeg også most dette og hatt i røra.