Luftige frokostvafler uten sukker

Da er jeg tilbake etter å ha vært sammen med sønnen min på sykehuset i nesten en uke. Vi var tilbake på lørdag, men vi har ikke hatt tilgang til internett her hjemme før i går ettermiddag, noe som resulterte i abstinenser for både «gammel» og ung 🙂

Matlysten til pasienten har ikke vært den aller beste, så har det vært noe han har hatt lyst på, har jeg lagd det til ham.

I dag ønsket han seg vafler til frokost. Frokostvafler med fiber og uten sukker, var nok ikke det han mente, men det var det han fikk. Det var selvfølgelig ikke til å unngå at han merket at det var noe annerledes med disse vaflene, men til mors store glede, gikk 3 plater allikevel ned på høykant. 🙂

Til 11 luftige frokostvafler uten sukker brukte jeg

  • 5 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 gr smeltet smør
  • 1/2 boks lettrømme (ev. Biola naturell yoghurt, Cultura el.l i tilsvarende mengde)
  • 1 dl skummet melk
  • 1 ts bakepulver
  • 30 gr kruskakli
  • 50 gr lettkokte havregryn
  • 100 gr mel (ev. speltmel)

Jeg vispet først egg og vaniljesukker luftig, før jeg hadde i smør, lettrømme og melk. Deretter hadde jeg i kruskakli og havregryn, for så å la røren svelle i ca 10 minutter, før jeg til slutt hadde i melet.

Hadde jeg hatt bananer, hadde jeg også most dette og hatt i røra.

 

Luftige frokostvafler uten sukker

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk