I går hadde vi BaconBurgere med løksyltetøy på, og løksyltetøyet var med på å gjøre en god burger bedre.
Grunnen til at jeg lagde dette syltetøyet er fordi jeg vrir hodet mitt med å prøve å finne på nye ting som ikke finnes i butikkhyllene. FCC kjører en kokurranse hvor den med det beste forslaget får gitt ut sitt forslag på Meny sammen med dem. Kokurransen er en måndeskonkurranse hvor en ny vinner trekkes hver måned gjennom 12 mnd. Aprils vinner var mitt BaconSyltetøy.
Kanskje jeg kan gi ut en samling med «Syltetøyet utenom det vanlige, á la Tove» 🙂
Litt vanskelig å angi hvor mange burgere dette blir til, for det kommer an på hvor mye man tar på hver burger. Går jeg ut fra hvor mye vi tok på, er dette til 4 – 5 burgere.
LøkSyltetøy
- 150 g rød løk
- 15 g hvitløk
- 15 g rød chilipepper (uten frø)
- 20 g smør
- 20 g brunt sukker
- 20 g Dijon sennep
Skjær rødløken i ringer og finhakk hvitløk og chili. Dette surres i smøret til løken er blank og begynner å bli myk. Tilsett da sukker og sennep og la det surre enda noen minutter til du er fornøyd med smak og konsistens.