LakseBurger

Hamburger med laks er en velsmakende gjenganger her i huset. Disse burgerne er de beste hittil, og derfor havner de her inne i det gode lag.

LakseBurgerne ble servert inni disse speltbrødene, og selv om den yngre garde i huset skulle ønske seg lyst brød, gikk de ned uten flere kommentarer.

For de litt mer avanserte (de voksne), ble det servert stekt fennikel og løk til.

Til ca. 8 – 10 burgere (kommer an på størrelsen du velger) brukte jeg

  • 1300 g Salma
  • 200 g fetaost (1 pk uten olje)
  • 1 potte frisk gressløk

Alt ble kjørt til ønsket konsistens i en foodprosessor. Formes deretter i ønsket størrelse og stekes. Ikke stek for mye.

Bruker man Salma eller annen laks med sushi-kvalitet, kan burgeren være litt rå inni. Dette gjør den bare ekstra saftig.

Så kanskje til spørsmålet flere lurer på; Hvorfor fetaost? Jeg ønsket å prøve den for å se om farsen ble fastere i konsistensen, og i tillegg trengte jeg ikke å tilsette salt, da denne osten er ganske salt fra før av.

 

LakseBurger

LakseBurger

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?