Hamburger med laks er en velsmakende gjenganger her i huset. Disse burgerne er de beste hittil, og derfor havner de her inne i det gode lag.
LakseBurgerne ble servert inni disse speltbrødene, og selv om den yngre garde i huset skulle ønske seg lyst brød, gikk de ned uten flere kommentarer.
For de litt mer avanserte (de voksne), ble det servert stekt fennikel og løk til.
Til ca. 8 – 10 burgere (kommer an på størrelsen du velger) brukte jeg
- 1300 g Salma
- 200 g fetaost (1 pk uten olje)
- 1 potte frisk gressløk
Alt ble kjørt til ønsket konsistens i en foodprosessor. Formes deretter i ønsket størrelse og stekes. Ikke stek for mye.
Bruker man Salma eller annen laks med sushi-kvalitet, kan burgeren være litt rå inni. Dette gjør den bare ekstra saftig.
Så kanskje til spørsmålet flere lurer på; Hvorfor fetaost? Jeg ønsket å prøve den for å se om farsen ble fastere i konsistensen, og i tillegg trengte jeg ikke å tilsette salt, da denne osten er ganske salt fra før av.