Krumkake med sjokolade

Krumkake med sjokolade – nok en gang har jeg hatt idéutveksling med Kristin (KF) på jobben (hvor jeg jobber som markedskoordinator). Jeg fortalte om julekake-som-cookie-produksjonen min, og Kristin var nysgjerrig på hvordan jeg skulle løse dette med goro og krumkaker. Jeg kan allerede nå røpe at du vil ikke finne en cookie-versjon av disse her hos meg.

Men, etter å ha fortalt henne at jeg har en krumkake med rom på bloggen, ble interessen for å finne enda en ny type krumkake skapt, og da både hun og jeg er glade i sjokolade ble vi enige om at dette måtte være en god idé.

krumkake med sjokolade (ca. 10 stk.) ble laget av

  • 1 egg veies uten skall (mitt var 60 gram)
  • Sukker like mye som egget veier
  • Smeltet smør, like mye som egget veier
  • 30 g Mel
  • 30 g Potetmel
  • 10 g bakekakao
  • 1 ss kremfløte

Vei egget uten skall. I denne oppskriften veide egget 60 gram, og dermed måtte sukkeret også veie 60 gram. Dette ble pisket til en tykk og luftig eggedosis.

Deretter ble ca. 60 gram fordelt på mel, potetmel og kakao. Jeg endte med en totalvekt på 70 gram på disse tre ingrediensene, men satset på at det skulle bli bra. Det tørre piskes inn i eggedosisen og til slutt has 60 gram smeltet smør samt 1 ss kremfløte i røra.

La røra stå kjølig i ca. 30 minutter før steking.

Har du et jern som må pensles med smør, er det viktig å gjøre dette før steking.

Ha ca. 1 ss røre i varmt krumkakejern, og bruk en krumkakekrummer eller enden på en stekespade eller sleiv til å rulle krumkaken rundt. Dette må gjøres med en gang krumkaken er tatt ut av jernet.
Man kan også lage skåler av krumkakene. Til dette brukte jeg bunnen av et smalt glass. Skålene kan brukes til å servere f.eks. iskrem eller krem med frukt eller bær eller noe annet godt du skulle ønske.

Avkjøles.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk