Pepperkakehus eller Pepperkakeby

Pepperkakehus eller pepperkakeby – Jeg prøvde meg på et pepperkakehus for mange år siden, altså når gutta var små. Det gikk ikke så veldig bra, og jeg ga opp det prosjektet. Etter å ha sett mange flotte bilder på nettet av pepperkakehus, har jeg heller ikke latt meg friste, for jeg har ikke tålmodighet til pirkearbeid som varer lenge. Men, da jeg kom over en pepperkakeby på instagram som jeg var sikker på at jeg også ville kunne få til, ble lysten til å prøve vekket igjen.

Her ser dere resultatet. Bruk den pepperkakedeigen du liker og pynt etter ønske.

Jeg har brukt et fat, dekt bunnen med bakeark, fylt det med ris og sukker og satt pepperkakedelene nedi. De står løst, så man bør ikke flytte så mye på fatet. Fordelen med at de står løst, er at man kan flytt litt rundt på delene, så får man litt liv i byen.

Jeg lagde også noen pepperkakemenn og damer med hjerter av knuste sukkertøy, noe jeg synes ble veldig fint, men når jeg prøvde meg på disse hvor de holder et gelehjerte, gikk det ikke ikke like bra. Jeg måtte knekke løs armene for å få løs alumiumskula jeg hadde brukt for å få formen på armene. Disse ble limt på igjen med melis, men jeg synes ikke det ble så bra.

 

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk