Kremet pasta med gressløk og parmesan er en lettvint og smakfull pastamiddag både til hverdags og fest. Denne falt i smak både hos de kresne og hos de som liker det meste.
4 porsjoner spaghetti (eller annen pasta om du vil) ble målt opp, kokt og blandet med en skikkelig god kremsaus med gressløk og parmesan. Denne ble servert med kylling, reddiker og en grønn «stæsjesaus», men kan like godt spises uten kjøtt, eller kanskje med sprøstekt bacon.
Ønsker du brød til, er denne luftige focacciaen å anbefale.
Til sausen tilpasset 4 porsjoner pasta trenger du
- 1,5 dl fløte
- 1 dl skummet melk
- 60 gr parmesan
- 1 potte gressløk (finklippet i passe biter)
- 5 gr maizena
- litt vann
- smak til med salt
Fløte, melk og parmesan kokes opp og når osten er smeltet, tilsatte jeg gressløk og maizena utrørt i litt (veldig lite) vann. Dette lot jeg putre et par minutter før jeg helte det over den ferdigkokte pastaen og rørte godt.