Denne hamburgeren ble skikkelig saftig, og selv om den ble presentert som «Hamburgeren med det grønne i», falt den i smak hos ungdommen i huset. Alle her vet at når det er burger på bordet, har mor hatt noe sunt inni den. Denne gangen bestod det sunne lille ekstra av spinat, avocado og gressløk.
Til 6 – 8 hamburgere (kommer an på størrelsen) brukte jeg
- 400 gr karbonadedeig
- 400 gr kjøttdeig av svin
- 3 eggeplommer
- 115 gr avocado
- 40 gr spinat
- 1 potte gressløk
- 2 ss olivenolje
- 5 gr salt
- 10 gr strøbrød
Jeg kjørte avocado og spinat i foodprosessoren til en fin blanding. Gressløken ble klippet i fine biter, og alt ble så knadd til det var godt blandet. Form til ønsket størrelse på hamburgerne og stek dem til de er gjennomstekte.
Ungdommen spiste disse med hamburgerdressing, mens jeg lagde en dressing til meg selv som bestod av 1 del sennep og 2 deler creme fraiche.
Som du ser av bildene, var dagens hamburgerbrød av den kjøpte typen, og dermed ble middagen veldig rask å lage. Smakfull, saftig, enkel og rask middag 🙂