Betalt innlegg.
16 ringer
- 500 g finmalte mandler med skall
- 500 g siktet melis
- 3 eggehviter fra store egg
- 1 ss glucose (kan droppes)
- Bremykt til smøring
- Semulegryn
Mal mandlene godt (gjerne to ganger) og bland disse med siktet melis. Bland deretter inn eggehviten og glucosen og elt godt. Deigen blir ganske hard, så det er greit å gjøre dette for hånd hvis man ikke har en kraftig kjøkkenmaskin.
Deigen settes kaldt noen timer eller gjerne over natten.
Jeg smurte formene med Bremykt, og strødde dem med semulegryn.
Trill ut deigen i fingertykke «pølser» og tilpass dem ringene. Skjøtene gjøres «usynlige» ved å trykke dem forsiktig sammen uten at ringen mister formen. Bruk gjerne en «smørkniv» som hjelpemiddel.
Stekes i midten av ovnen på 200 grader i 10 – 12 minutter. Steketiden avhenger av hvor gylne man ønsker ringene og ovnen din. Prøvestek gjerne en ring eller to (kanskje de nederste) slik at du vet hvor lenge du vil ha dem inne i ovnen.
Ringene må få være i formene til de er helt avkjølte. Ønskes en seig kransekake, legges ringene i fryseren når de er avkjølte. Bruk en fin pensel for å fjerne en del av semulegrynet før kaken skal pyntes og stables.
Kaken pyntes etter at den er tatt opp fra fryseren igjen.
Kaken pyntes med melis og eggehvite
- 1 eggehvite fra medium egg
- 200 g melis
Blandes godt og has i en sprøytepose. Lag et veldig lite hull slik at du har kontroll på melisen.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.