Kokosmakroner med mandler

På tross av dette, er det er mange år siden jeg har lagd det, og jeg hadde heller ikke planer om å lage det i år. Det var helt til en kollega av meg fortalte om de veldig gode kokosmakronene med marsipan og lime som hun hadde smakt, og som hun anbefalte meg å prøve.

Da det er eggehvite og melis i både kokosmakron og marsipan, valgte jeg bare å tilsette mandler i røren til makronene.

Jeg hadde flere minimuffinsformer etter at jeg lagde Fløyelsmyke Sarah Bernard, så jeg valgte å bruke disse til makronene også. Dermed ble makronene bare sprø på toppen, og myke der formen hadde vært.

Makronene ble veldig saftig, men jeg savnet sprøheten rundt hele makronen, og da hjalp det å dyppe dem i sjokolade. Dypp dem i melkesjokolade, mørk sjokolade, økologisk sjokolade eller kanskje chilisjokolade 🙂

Til 50 kokosmakroner á 20 gram brukte jeg

  • 6 eggehviter
  • 200 gr melis (ønsker du søtere makroner, må du bruke mer melis)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 gr kokosmasse (1 pose)
  • 250 gr malte mandler (1 pose)

Stivpisk eggehvitene med melis og vaniljesukker.

Jeg pisket først eggehvitene til de ble litt fluffy og hvite, så hadde jeg i melis og vaniljesukker. Dette ble så pisket til eggehviten ble stiv.

Mens eggehviten ble pisket (brukte kjøkkenmaskinen til dette), malte jeg mandlene med stavmikseren. De malte mandlene ble så blandet med kokosmassen. Når eggehviten var klar, rørte jeg denne forsiktig inn i mandel- og kokosblandingen.

Kokosmakronene ble stekt på 180 grader i 16 minutter.

Oppskriften er min mors, men jeg har tilsatt malte mandler til den.

Kokosmakron med mandler

Kokosmakron med mandler

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk