I år har jeg valgt å lage små blomster av Sarah Bernard. Sjokoladeblomst på en eng av mandler i kalde desember 🙂
Jeg har brukt samme oppskrift som i innlegget om Fløyelsmyke Sarah Bernard, som jeg publiserte for noen dager siden, og som du finner her.
Det jeg har valgt å gjøre annerledes i år enn de siste 15 årene, er å steke bunnen hver for seg, i mini muffinsformer. Hver form ble fylt med ca. 10 gram røre, og disse ble stekt på 175 grader i ca. 20 minutter. Jeg fylte 105 former.
Når kakene skulle pyntes, valgte jeg å ta dem ut av formene, snu dem med toppen ned, og sprøyte på en sjokoladeblomst på hver. Disse ble deretter satt kaldt.
Når sjokoladekremen var kald og stiv, dyppet jeg dem i den allerede smeltede sjokoladen (se oppskrift nevnt ovenfor). Jeg dyppet ikke hele kaken i sjokoladen (se bildene).
Kakene ble igjen satt kaldt. Når de var kalde nok, tok jeg dem ut for å pynte dem med den smeltede hvite sjokoladen.
Kald kake = sjokolade som stivner raskt.