OL-Kaken

I anledning Matbloggsentralen og Tines utfordring; OL-Kake, ble denne kaken til. Da jeg så utfordringen, tenkte jeg på mammas bløtkake. Et sukkerbrød som utgangspunkt, bakt med mandler ville slå godt an i denne utfordringen. Eneste kravet til bidraget, er at det skal inneholde Tine kremfløte, og til en slik kake er jo kremfløte et lite «must».

Jeg fant fram mammas oppskrift på sukkerbunn, og «bygde» kaken sammen ut fra denne. Noe ble droppet og noe ble lagt til.

Nøttebunn og frukt passer godt sammen, og topper man dette med krem har man en sikker vinner i festkakekategorien. Det mener i hvert fall jeg 🙂

Denne kaken består av

  • 4 egg
  • 200 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gr mel
  • 100 gr malte mandler
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 gr smeltet Tine smør

Egg, sukker og vaniljesukker ble rørt godt, før jeg tilsatte det tørre. Til slutt hadde jeg i kremfløten og det smeltede smøret.

Kaken ble stekt på 160 grader i 40 minutter i en 22 cm form.

Avkjølt kake ble delt i tre. Jeg kunne delt den i to, men jeg ville ha en høyere kake som ville passe til den høye stemningen som gjerne følger med et OL.

På tross av at kaken sank litt sammen på midten, anså jeg det ikke som noe problem å redde den fra dette, med hjelp fra bær og krem.

Som fyll og pynt har jeg brukt

  • 500 aprikoser (myke tørkede) (brukte ikke opp alt)
  • 3 dl kokt vann
  • 10 ss sukker
  • 8 dl Tine Kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 2 beger blåbær á 125 gram (spar litt til pynt på toppen av kaken)
  • 9 bjørnebær
  • 1 beger jordbær
  • litt sitronmelisse

Jeg kokte vann og 10 ss sukker sammen. Aprikosene lå i vannet i ca. 10 minutter før jeg kjørte alt i foodprosessoren til ønsket konsistens. I pakken med aprikoser, er det 250 gram. Da jeg ikke visste hvor mye jeg trengte, valgte jeg å bruke begge to. Jeg brukte ikke opp alt, men man trenger ikke kaste det overskytende av den grunn. Noen liker mer aprikos enn andre, så hvorfor ikke sette en skål med aprikospuré på bordet sammen med kaken? Selv om jeg ikke brukte opp alt (ikke snakk om mye), betyr det ikke at du ikke kommer til å gjøre det.

Oppå aprikosene hadde jeg et lag med kremfløte. Jeg puttet inn blåbær i laget med kremfløte. Fyllet mellom de tre lagene består altså av aprikos, kremfløte og blåbær.

Kaken ble pyntet med OL-fargene; Blå (blåbær), gul (aprikos), sort (bjørnebær), grønn (sitronmelisse), rød (jordbær), og kremfløten som representerer den hvite bakgrunnen.

Hva kan man gjøre annerledes med denne kaken?

Man kan bake kaken i en 24 cm form og dele den i to istedetfor i tre. Pass bare på steketiden. Gjør du dette, trenger du sikkert bare halvparten av aprikosen, og beholder du mengden krem, får du sikkert nok til å dekke kaken helt. Jeg valgte å ikke dekke kaken med krem, fordi jeg ville få fram gulfargen som ikke bare symboliserer den gule OL-fargen, men også gullmedaljene vi sikkert får under OL 🙂

Man kan kanskje bake muffins av røren, hule dem litt og fylle disse med aprikosfyll, for deretter å toppe dem med krem og bær. Synes du aprikosen blir for sterk i smak, kan du jo blande inn litt krem i denne før du fyller muffinsene med dem.

 

OL-Kaken

OL-Kaken

OL-Kaken

OL-Kaken

OL-Kaken

OL-Kake-Rick

Dette bidrag til utfordring OL-kake,

får det i smaksløkene til å sprake.

Mandler, bær og stivpisket krem,

går hos de aller fleste rett «hjem».

«Er det mulig å en gang til får smake?»

 

I forbindelse med planleggingen av kaken, kom jeg på tanken om å lage en Brunost-krem, som til slutt resulterte i en Prim-krem. Oppskriften og resultatet kommer etterhvert.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk