Kanelsnurr

Her er den, det siste prosjektet i kanelsnurravdelingen. Det gikk ikke helt etter planen, men det er jo ikke utseendet som teller…

Kanelsnurr på avveie, kanelsnurr på snei… Smaken ble uansett god, og lar midten være å vokse så innmari mye, vil den ligne litt mer på en «normal» kanelsnurr.

Jeg vet ikke hvorfor dette skjedde, men kan tenke meg det er på grunn av for høy varme i ovnen. Vet du hvorfor, må du gjerne tipse meg om dette. 🙂

På tross av at denne ikke gikk helt etter planen, velger jeg å dele idéen med deg, som jeg selv fikk fra Bakelyst sin facebookside.

Jeg brukte oppskriften (både deigen og fyllet) til KanelSnurreBrødet mitt, men fremgangsmåten før den ble satt i ovnen var litt annerledes. Jeg brukte 260 gram mel, altså 10 gram mer enn ovennevnte brød.

Jeg brukte en rund form i 26 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir. Ringen har jeg beholdt på, for å forindre at snurren brer seg utover i ovnen.

Når deigen var ferdig hevet, kjevlet jeg den ut til størrelsen 40 x 55 cm og smurte fyllet utover. Deretter delte jeg deigen opp i 4 cm strimler fra langsiden. En strimmel ble rullet sammet, og dette er midten av snurren. Deretter snurret jeg en og en strimmel rundt denne. Når du smører fyllet utover, er det lurt å la en strimmel være uten fyll. Denne er den siste du skal bruke.

Stekes på 170 grader i 40 – 45 minutter. Dekkes med bakepapir hvis den begynner å bli mørk på toppen.

 

Kanelsnurr

Kanelsnurr

Kanelsnurr

Kanelsnurr

Kanelsnurr

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?