Planen var Scones med rømme, men da det ikke var mer igjen, ble det Creme Fraiche i stedet for. Vi var på hytta første helgen i høstferien og når vi er der alene, pleier jeg å lage noe til oss 2 – Mat for 2.
Denne gangen ble det Scones. Jeg har delt flere Scones-oppskrifter her inne, men det er alltid morsomt å lage noe nytt, og dermed ble det disse denne gangen.
6 – 8 Scones (kommer an på størrelsen) er laget av
- 250 g mel
- 50 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 60 g smør
- 1 egg
- 4 ss Creme Fraiche
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
Elt alt sammen og stopp når alt er blandet godt. Jeg har lest at om man elter lenge, blir dette en smulete Scone. Scones er smulete fra før, så for å unngå at de skal smule enda mer, følger jeg det rådet.
Del Sconesene opp i ønsket størrelse – høyde og sirkel. Jeg lagde deigen litt lav og brukte et glass i ønsket størrelse.
Pensle med egg og stek på 220 grader i 10 – 15 minutter. Ovnen min på hytta er annerledes enn den hjemme, og selv om disse ble stekt i 15 minutter der, kan jeg tenke meg de ville trengt kortere tid i ovnen hjemme.
Vi koste oss med ferske Scones sammen med pisket smør, jordbærsyltetøy, friske jordbær og litt godt i glasset.