Hjemmelaget iskrem med rømme

Hjemmelaget iskrem med rømme – kunne det bli godt?

Det er noen uker allerede siden jeg var på kick-off med jobben, hvor vi fikk servert iskrem med rømme til dessert. En veldig god iskrem som jeg aldri ville gjettet inneholdt rømme.

Det kom ikke fram hvor mye rømme og hvor mye annet godt som var i denne iskremen, men inspirasjonsfrøet til min hjemmelagde iskrem med rømme var sådd.

Jeg lager iskremen i min iskremmaskin, men den kan også lages uten iskremmaskin. Da er det i så fall viktig at det røres i iskremen flere ganger før den fryser. Dette for å unngå iskrystaller i iskremen.

Andre iskremer du finner på her inne, er vanilje, ostekake, jordbær, sjokolade, yoghurt, kokos, kaffe, cashew, brunost. Nam!

Hjemmelaget iskrem med rømme er laget av

  • 1 boks lettrømme
  • 1 boks vanilje kesam
  • 1 pk/3 dl kremfløte
  • 150 g sukker (Dette ga en litt syrlig iskrem. Jeg ønsker å runde av smaken enda mer, og neste gang jeg lager denne kommer jeg derfor til å bruke 200 g sukker = 50 g mer)
  • 3 eggeplommer
  • 3 ts vaniljesukker

Bland alt og rør godt til sukkeret er løst opp. Dette kan også løses ved å koke opp fløte og sukker for deretter å la dette avkjøles før du blander det med resten og har det i iskremmaskinen.

Jeg serverte rømmeiskremen på en seng av jordbær – en blanding av jordbærsyltetøy og friske jordbær.

Rømmeiskrem - hjemmelaget iskrem med rømme - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Rømmeiskrem - hjemmelaget iskrem med rømme - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Rømmeiskrem - hjemmelaget iskrem med rømme - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk