Ostekake med humlesider
Humlesiderostekake

I begynnelsen av juni var jeg i Hardanger sammen med en venninne. På vår smaksreise i lokal mat og sider, var humlesider også et av innslagene. Denne sideren har jeg fått sansen for, og det er også denne som er hovedtemaet for denne litt annerledes ostekaken.

Humlesideren jeg har brukt fås kjøpt i bokser på polet. Om du ønsker, kan du bytte ut denne med vanlig eplesider eller kanskje Prosecco (som blir mitt neste prosjekt til vår sølvbryllupsdag i august) – Prosecco-ostekake.

Før Hardangerturen, var eplesider ensbetydende med sider på boks kjøpt i matbutikken. Etter turen til Hardanger, kjøper jeg bare eplesideren på polet. Jeg synes den smaker mye bedre enn sukkervannet jeg drakk før.

Dere som har fulgt meg en stund nå, vet at jeg ofte liker å dele nye idéer, og denne gangen er det altså denne smakfulle humlesiderostekaken som skal framsnakkes. Tommel opp fra de som smakte på den.

Det luktet bryggeri på kjøkkenet den dagen denne kaken ble laget.

Bunnen består av kjeks og marsipan, men i og med at det er humle i kaken, tenker jeg det også kan gjøre seg godt med peanøtter i bunnen.

Ostekake med humlesider – humlesiderostekake – er laget i en 26 cm form og består av

Bunnen

 • 200 g kjeks – Digestive (+50 g)
 • 100 g revet marsipan (+50 g)
 • 80 g smeltet smør (+20 g)

Ingrediensene ovenfor gir en litt tynnere bunn enn ønsket (se bildet). Jeg kommer derfor til å øke ingrediensene noe neste gang jeg lager kaken (se parentes).
Knus kjeks og riv marsipan. Jeg river gjerne marsipanen en dag i forveien. Da kan den ligge og tørke litt. Blandes med smeltet smør.
Fordeles i en bakepapirkledd springform. Kle gjerne sidene meg plast for penere kanter på kaken når den skal ut av formen.

Humlesiderostemassen

 • 1 pk sitrongelé
 • 2,5 dl humlesider (resten av boksen kan nytes av kakebakeren)
 • 600 g Philadelphia naturell
 • 3 dl kremfløte
 • 200 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker

Kok opp humlesider. Bland inn innholdet i pakken med sitrongelé. Rør til dette er oppløst. Avkjøles litt, men ikke til det stivner. Du kan også koke opp bare litt av humlesideren og helle resten i når sitrongelépulveret er oppløst. Da avkjøles det raskere.
Pisk Philadelphia, kremfløte, sukker og vaniljesukker luftig.
Tilsett humlesidersitrongeléblandingen i en tynn stråle.
Jeg gjorde dette når humlesidersitrongeleen fortsatt var varm. Det gikk fint, men jeg vil nok anbefale å vente til den er mer avkjølt.

Sett humlesiderostekaken kaldt til den stivner.

Topplokket til humlesiderostekaken lages når ostemassen har stivnet

 • 3,3 dl humlesider (1 boks)
 • 3 plater gelatin

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp halvparten av humlesideren. Klem av vannet på gelatinen og rør den inn i varm humlesider til den smelter. Hell resten av humlesideren i blandingen og fordel på stivnet ostekake.
Sett kaldt til den stivner.

Kaken min ble pyntet med ristede mandelskiver, revet marsipan og granateple.
Ristede mandler passet veldig godt til smaken.
Når det gjelder marsipanen, og om du skal pynte som meg; den smelter den når den legges oppå gelélokket. Det kan derfor være lurt å legge den oppå det andre fyllet.

Jeg hadde med kaken i en bursdag i går, og den falt i smak hos de andre gjestene. Humlesiderostekake - ostekake med sider - ostekake med eplesider - hardangerkake - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter Humlesiderostekake - ostekake med sider - ostekake med eplesider - hardangerkake - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter

Humlesiderostekake - ostekake med sider - ostekake med eplesider - hardangerkake - oppskrift idefull - inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk