Dammsugare, punsjrull og konfekt – alt med bringebær

Dammsugare, punsjrull og konfekt – alt dette fra bare en kake – en saftig bringebærkake.

Jeg har sett på Hele Sverige baker, og det er der inspirasjonen til disse dammsugare eller punsjrull med bringebær kommer fra. Deltagerne lagde disse med en annen kake enn jeg har valgt, men du kan lage med hvilke kakerester du selv ønsker.

Fordi jeg ikke hadde noen kakerester, måtte jeg bake en kake for å lage disse dammsugare / punsjrullene, og jeg kom på en kake jeg før har brukt til appelsinkuler. Oppskriften til den kaken ble hentet fram og denne gangen ble den bakt med bringebær.

Bringebærkaken jeg brukte til dammsugare / punsjruller, er laget av

 • 2 egg
 • 200 gram sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 170 gram mel
 • 1 ts natron
 • 100 gram smeltet smør
 • 1,5 dl kefir
 • 200 gram frosne bringebær

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig og tilsett deretter resten av ingrediensene. Rør inn de frosne bringebærene til slutt.

Kaken er stekt midt i ovnen i en bakepapirkledd form str. 30×40 cm på 180 grader i 30 minutter.

Avkjøles før den smuldres og knas godt sammen. Kaken/massen skal kunne formes/trilles/rulles etter ønske.

I innlegget om appelsinkuler nevnt ovenfor, brukte jeg appelsincurd for å gi fuktighet til kakesmulene.
I denne kaken sørget bringebærene for nødvendig fuktighet.

Se filmen nederst i innlegget for hvordan jeg løste dette.

Du trenger også

 • Marsipan til å dekke disse dammsugare / punsjrullene med – Jeg brukte 250 gram marsipan til de jeg lagde i filmen.
 • Ev. farge til marsipanen
 • Smeltet sjokolade til å dyppe dem (endene) i

Den første dagen rullet jeg kakemassen til dammsugare / punsjrullene inn i marsipan og lot de stå i kjøleskapet (uten å dekke de til med noe). Neste dag var de ganske så svette, så jeg valgte å dekke de til med en ny marsipan. Denne gangen var marsipanen farget og den var også litt tykkere. Jeg måtte også teste ut om de ble svette i kjøleskapet, og det ble de. Nå ligger de i fryseren for å se om de overlever det.

Del rullene i ønsket størrelse og dypp endene i smeltet sjokolade. Neste gang jeg lager disse, vil de være en tynnere versjon enn de du ser på filmen. Forhåpentligvis også en penere variant.

Jeg valgte å ikke dekke alle kakemasserullene med marsipan. Dette fordi jeg planla å fryse dem ned til neste gang vi skulle få lyst på noe godt. Planen ble raskt skrotet, da jeg kom på at denne kaken også ville gjøre seg godt som konfekt – bringebærkonfekt dyppet i hvit sjokolade.

Les mer om dette lenger ned.

Konfekt – bringebærkonfekt dyppet i hvit sjokolade drysset med pulver av frysetørkede bringebær

Fremgangsmåten ser du i filmen nedenfor.

Til ca. 15 konfektbiter brukte jeg

 • 200 gram smeltet hvit sjokolade

Det som ble igjen av konfektbitene ligger også nå i fryseren.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk