Fastelavnsboller og andre boller

Søndag er det Fastelavn. Dagen feires som regel med boller, krem og gjerne syltetøy. Kombinasjonen varierer. Jeg har vokst opp med berlinerboller, noe som jeg har prøvd å gjenskape med sukkerbollene for å slippe altfor mye fett. Da jeg traff mannen min, ble jeg introdusert for boller med krem inni. Svigermor brukte, av det jeg kan huske, ikke syltetøy. Det er noe jeg har valgt å bruke i tillegg til kremen.

Som dere kanskje skjønner, er denne familien ikke så altfor opptatte av hva bollene har av fyll eller lignende, men boller er velkommen på bordet når som helst, og Fastelavn er en kjærkommen unnskyldning for dette, om man må ha noen.

Jeg har valgt å ikke lage noen nye boller til årets Fastelavn. Jeg overlater hovedrollen i år til samme bolle som i fjor og året før dette. Smakfulle bi-bolleroller følger nedenfor.

Fastelavnsbolle i 2 etasjer

Fastelavnsboller - fastelavensboller - to etasjer

Smakfulle fastelavnsboller

Smakfulle-fastelavnsboller

Vaniljeboller med yoghurt – skikkelig gode boller

Vaniljeboller med yoghurt - kjempegode boller

Sukkerboller

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

Vaniljeboller med sitronglasur

Vaniljeboller med sitronglasur - luftige boller

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk