For noen uker siden hadde vi middagsgjester, og planen min var å bake brød til denne middagen. I og med at jeg hadde så mye annet som også skulle lages fra bunnen av, valgte jeg å gå for en enklere brødløsning denne gangen.
Valget falt på Butterdeig med ost inni.
Til disse brødene trenger du
- Butterdeig (jeg brukte av typen kjøpt)
- Ønsket type ost – jeg brukte revet Parmesan og Cheddar
- Egg til pensling
Ett fylt brød = to plater Butterdeig.
Tin antall plater Butterdeig som du skal bruke.
Jeg delte platene i to, på langsiden. Dette for å få lange brød som jeg skulle tvinne for litt morsom effekt. Deretter limte jeg to og to delte plater med kortsiden mot hverandre og limte/klemte dem sammen ved hjelp av gaffel.
Legg en ferdiglagd Butterdeig-strimmel på et bakepapirkledd stekebrett. Strø ønsket mengde revet ost over og legg en ny strimmel Butterdeig over. Klem sammen kantene med gaffel. Nå kan du tvinne brødet om du ønsker. Pensle med egg.
Brødene ble stekt midt i ovnen etter anvisning på Butterdeig-esken.
Disse brødene ble veldig godt mottatt!
Ostefylte Butterdeigbrød – Kjempegode.
Ostefylte Butterdeigbrød klar for ovnen.